Simpele 'bijles op afstand' methode!


Onze dochter Linde heeft een bijles praktijk aan haar eigen keukentafel.



Op haar website www.bijlesvanlinde.nl staat 
onder het kopje Corona dit te lezen: 


Beste leerlingen en ouders,
De wereld staat even behoorlijk op zijn kop. Misschien kun je niet naar school omdat je verkouden bent, en zoals het er nu uitziet worden de scholen misschien wel gesloten. Ik weet niet goed of je nu behoefte hebt aan bijles. Ik kan me voorstellen dat je hoofd er helemaal niet naar staat en dat je de bijles liever afzegt. Dat is ok. Ik kan me ook voorstellen dat het fijn is om toch aan de slag te blijven, dat het goed is om je schoolwerk bij te houden, en dat het misschien ook gewoon wel echt fijn is om wat te doen. Dat is zeker ook ok, ik blijf je graag helpen!
Hoe dan?
Nu ben ik verkouden en wil ik me graag houden aan de maatregel om dan thuis te blijven en sociaal contact te mijden. Ik heb wel een oplossing: we gaan aan de slag via videobellen. Ik heb het uitgeprobeerd en denk dat het goed werkt, zie het filmpje hieronder. We kunnen zoals we normaal gesproken doen een uur samen aan de slag. Ik kan me ook voorstellen dat het fijn is om kort even een vraag te kunnen stellen als je ergens vastloopt. Dat is wat mij betreft ook een prima idee.
Als we een bijles hebben staan, dan hoor ik sowieso graag als je hem door wilt laten gaan via videobellen of dat je hem wilt afzeggen. Als je een bijles of een korte bel afspraak wil, dan hoor ik het wel. Verder mag je me zoals altijd appen met hoe je toets is gegaan of gewoon hoe het is, of een vraag, of een foto van de hond.
Laten we goed voor onszelf en elkaar zorgen,
groetjes Linde

Dit is dus een simpele bijles op afstand methode
met gewoon een telefoon met whats app en een draadkarretje.
(Misschien ook nog voor andere doeleinden te gebruiken.)

Zo creatief en inventief!
Dus, wie dit idee wil overnemen, 
is van harte uitgenodigd dat te doen. 

We hoeven niet allemaal het wiel uit te vinden.

Dit is de link: filmpje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten