Als je thuis bent, waar in huis ben je dan het gelukkigst?


Voor de cursus interieurontwerpen die ik aan het schrijven ben vond ik het fijn om te weten waar mensen zoals gelukkig van worden in huis. 

Als je thuis bent, waar in huis ben je dan het meest gelukkig?
Op welke plek in huis en bij welke bezigheden?

Ik heb eens rond gevraagd.
En vond het zo leuk om te lezen wat mensen schreven!!! 

Wat een woongeluk! 


En dan lees ik dat we meestal vooral gelukkig zijn met de 'gewone' kleine dingen! Lees maar even mee...

 

In de winter word ik blij van de lichten aan doen en het vuurtje ontsteken in de haard. De luiken en de gordijnen dicht. Met een kop thee op de bank met een goed boek is wel het ultieme geluk voor mij. Muziekje erbij. What else. A.

 

Ik mag graag de krant lezen in onze woonkamer tijdens het ontbijt en dan daarna een lekker kopje koffie. L.

 

Wat ik graag doe is soep en jam maken in de keuken en planten verzorgen in de woonkamer en in de serre. Y.

 

Ik prijs me gelukkig met mijn huis. Ik maak ‘s morgens in de keuken eerst de boel aan kant en voer dan de vogeltjes op het balkon. Daar ga ik dan met mijn kopje koffie van zitten genieten. Of in de woonkamer de meubels opzij schuiven en ruimte maken voor mijn tai chi met uitzicht op de bomen en het water. Voor mij zijn ruimte en uitzicht heel belangrijk. I. 

 

Wat ik hééééél fijn vind is om tijdens het koken te borrelen en de dag door te spreken met Paul. Of naar de radio te luisteren. Heerlijk, ik ga het méteen doen! M.

 

Op zondagochtend in bed met een kop thee met honing luisteren naar ‘Vroege vogels’. Af en toe iets indutten en dan weer verder luisteren. T.

 

Ik vind de fijnste plek in huis mijn bed. Ik ga ’s avonds, als ik moe ben, al rond tien uur naar bed met een fijn boek en ga dan lekker lezen. Ook als ik ‘s middags even wil rusten ga ik even op bed liggen. Als ik niet in slaap val is dat helemaal niet erg, want dan verdwijn ik heerlijk in mijn boek en dan rust ik ook uit op een ontspannen manier. A.

 

Het is heerlijk ontspannen om bij klusjes in huis, zoals afwassen of koken, een pod-cast te luisteren. Als de klus die ik doe wat saai is heb ik dat ondertussen helemaal niet door want ik ga op in het verhaal en dan is toch zomaar ongemerkt de afwas klaar, of er staat een schotel te garen in de oven. T.

 

Voor mij is leuke mensen ontvangen bij ons thuis iets waar ik heel gelukkig van word. Op mijn gemak iets lekkers koken en dan gezellig eten, een spelletje doen of een goed gesprek hebben. Samen zijn, tijd en aandacht hebben voor elkaar, lekker lachen, of huilen, dat mag ook. J.

 

Ik wil het liefste weven, op het weefraam in mijn woonkamer, met genoeg ruimte in de tijd. M.J.

 

Orde scheppen geeft me rust en dan kan ik lekker lezen, eten of muziek luisteren. M.

 

Een beetje klungelen in huis, met bloemen of in de tuin. Het tevreden moment, eind van de dag, even samen zitten, drankje erbij en ons realiseren hoe goed we het samen hebben. W.

 

Voor mij is geluk thuis: piano spelen op mijn vleugel in de woonkamer of lezen in mijn kuipstoeltje. E.

 

Ik geniet het meeste van het uitkijken over onze boeiende IJssel, aan mijn gele tafel. En van eten koken, in de keuken, contact houden met de mensen in de woonkamer. G.

 

s‘ Ochtends vroeg in mijn rode stoel, mijn eerste kopje koffie drinkend met hondje Lars op mijn schoot. Een kom muesli naast mij. D.

 

Ik vind het fijn om thuis met vrienden een aardige maaltijd te hebben. Wat ik daarvoor nodig heb? Vrienden en een eenvoudige, doch voedzame maaltijd (zoals O.B. Bommel altijd zei). J.

 

Mijn lief is thuis gelukkig als ik hem verras met een aanraking of een knuffel. Waar dan ook in huis. M.

 

Met mijn planten bezig zijn maakt mij gelukkig. Dat kan verpotten zijn in de keuken of achter het huis op mijn buiten werktafel. Met mijn handen in de tuin of de moestuin wroeten. Lekker zaaien, verplanten en oogsten. Verder schrijf ik graag. Daar heb ik een rustige plek in huis voor nodig waar ik niet word gestoord. M.

 

Sinds de coronatijd, toen de wereld mijn huis en mijn tuin was, ben ik steeds meer gaan observeren wat er gebeurt in mijn tuin, met de varens die omkrullen en de merels die alles omwroeten, de egels die ritselend een plek zoeken. Daarom ligt mijn verrekijker naast me. En af en toe schrijf ik wat op en maak een schetsje of een aantekening. Dat geeft mij rust en voldoening. Daarnaast vind ik koken met groentes een feest, het liefst in de oven. En een boek lezen en luisteren naar klassieke muziek, in mijn hoekje op de bank en een kop thee met uitzicht op de tuin. C. 

 

Thuis zijn is het geluk van ware rust. Ik doe graag iets met mijn handen, op de achtergrond klinkt fijne muziek of ik luister naar een podcast. Of ik zit aan tafel of bij het raam. Naar buiten kijken is een feest. Ik heb uitzicht op het bos en de weidse wolkenluchten. Het veranderende licht, vogels die zwieren op de wind is een prachtig schouwspel, waardoor ik makkelijk in een droomstaat kom. O, ja als ik iets lees of iets maak wil ik het goed kunnen zien, een fijne lamp heb ik echt nodig. R.

 

Ja, lekker opruimen, alles netjes en gezellig neerzetten en daarna voldaan met een kop thee op de bank, een beetje lezen. Maar het allerliefst ben ik in de tuin. Daar veeg en hark ik alle gedachtes in mijn hoofd heerlijk weg. Gewoon met mijn kop in de border. Heerlijk. Back to basics. J.

 

Als ik thuis ben lees ik graag, met een kop thee of koffie, aan het tafeltje bij het raam. Puzzeltje, krantje, een mooi boek. Met één van die drie, op dit heerlijke plekje met uitzicht op de wereld… buiten mijn coconnetje. G.

 

Als ik niet piano studeer, (want daar word ik ook heel gelukkig van) vind ik het fijn om naar muziek te luisteren, zittend in een lekkere stoel uitkijkend op de tuintje, want daar is het licht en ruim. L.

 

Thuis is voor mij genieten van gewoon zijn. Van het uitzicht of een mooi boek. Van het mooie licht en de fijne temperatuur. Kaarsjes aan, planten of bloemen. Een leuke tv-serie zien, haken, lekker lezen. Cocoonen noem ik dat. Met een dankbaar gevoel en vrede voelen met jezelf en de omgeving. A.

2 opmerkingen:

  1. Voor mij is dat mijn plekje achter de koelkast, in mijn Ikea stoel in de keuken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig om te lezen. Ik geniet altijd van je blog. Ik kijk meestal 1x per week of zo en lees dan bij. Dankjewel groetjes van Dorothé

    BeantwoordenVerwijderen