Bourtange



Bourtange, een vestingdorp in Groningen,
een prachtig voorbeeld van Nederlands bouwhistorie,
waarbij veiligheid en waterhuishouding wordt gecombineerd.

 


Zo mooi!

En het lijkt me ook een gezellig dorp om te wonen.
Ik ben er zelf helaas nog nooit geweest, 
maar ga er beslist een keer naar toe.
Wie gaat er mee?


5 opmerkingen:

  1. Begin juni waren we een paar dagen in noord Drente en reden er lekker rond, ook Bourtange was niet ver, op zondagmiddag reden we ernaartoe, het was heel rustig onderweg. Maar het hele parkeerterrein was vol, er bleek een soort naspeel tournooidag te zijn las ik later.
    Helaas want ik denk niet dat we ooit nog die kant opgaan, de paar dagen waren leuk, heerlijk in het Eemshotel in Delfzijl een vislunch en op maandag dagje Duitsland voor lekker snitzel. En de geboorteplaats ban mijn opa Blijham bezocht, het was bij zijn geboorte in 1900 al een redelijk welvarend dorp en dat was het nog steeds gezien de mooie huizen en duurdere prijsklasse auto's die er overal stonden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker leuk om eens te bezoeken, raad ik je echt aan, maar er wonen? Als inwoner van Bourtange (en vergelijkbare toeristische trekpleisters) heb je nauwelijks privacy, mensen lopen door je tuin, gluren door je ramen naar binnen enz. Daar zou ik niet blij van worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze plaats staat al jaren heel hoog op mijn lijstje!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben er wel eens langs en doorheen gefietst en gelopen. Inderdaad een leuk - en op dat moment redelijk stil stadje. Op andere momenten veel te veel toesristen! Nee, ik zou er niet willlen wonen. En er is ook niet zo heel veel te beleven, vind ik, behalve een leuke en boeiende wandeling, fietstocht over de wallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mocht je ooit in de buurt wezen Jacqueline , ik raad het aan. Wij hebben daar voor een paar jaar terug , een heerlijke middag gehad. We hadden toen een vakantiehuis in Vriescheloo, dus het was dichtbij. Groetjes van Brigit

    BeantwoordenVerwijderen