Een pak van mijn hart!


Ik heb een heel fijn, maar ook druk weekend achter de rug.

Zaterdag hadden we een middagbijeenkomst met onze Naobers.
Ik had meegedacht met de activiteit van die dag: Een cadeautjes en diensten ruil feestje!

Dat ging zo: we vroegen iedereen iets mee te nemen dat ze graag wilden schenken aan iemand die ze leuk vinden. Dat mochten spullen zijn maar ook diensten. 
Zo maakte ik vrijdagmiddag een leuk schort. Buurman Henk gaf een tegoedbon voor een keer ramenwassen. Er werden boeken ingebracht, maar ook een wandeling met een terrasje, een jaar lang de Groene Amsterdammer thuisgebracht, een tegoedbon voor een groentequiche, een maandlang films kijken bij Cinetree en nog heel veel leuke dingen meer. We vertelden elkaar waarom we dit cadeau wilden geven en daarna maakten we allemaal een top10 van wat we graag zouden willen ontvangen. 

Toen kon het ontvangfeest beginnen: Er werd iemand in de kring gevraagd wat diegene op nummer 1 had staan. Was degene de enige dan was het cadeau voor hem of haar, waren er meer gegadigden dan werd de discussie geopend. Het zieligste verhaal won. Als men er niet uitkwam werd er geloot. Zo ging iedereen naar huis met iets wat hoog in de top 10 stond. En we hebben heel wat plezier gehad. Dus dat pakte superleuk uit.

De ochtend had ik al vroeg boodschappen gedaan, want mijn broer en zwager zouden komen eten en logeren, om samen naar het Songfestival te kijken. Ze waren er eind van de middag en zo zaten we samen in de zon op het balkon om gezellig asperges te eten. Wim had een late dienst en vertrok naar zijn werk, en wij deden in het avondzonnetje buiten na de afwas een spelletje Kolonisten van Catan. Tot het tijd werd om ons te installeren voor het Songfestival. Er kwamen nog twee vriendinnen die ook fan zijn. Zo gezellig! Het commentaar was niet van de lucht. En de puntentelling was ook nog spannend. Heerlijke hapjes en drankjes erbij. Maar het werd natuurlijk wel een latertje, want het was pas na een uur afgelopen. 

Zondag heb ik rustig aangedaan. Na het ontbijt met de jongens werd er nog gewandeld, maar ik heb lekker mijn boek uitgelezen. Toen Wim naar het werk was en de loge's huiswaarts, heb ik nog een paar uur slaap ingehaald en maakte me daarna klaar voor de finale uitzending van Boer zoekt vrouw. En gelukkig: Maud en Evert gaan samenwonen. Een pak van mijn hart. Zo fijn dit soort geluk in een wereld die vaak zo vol is met slecht nieuws en narigheid. 

In een filmpje hoorde ik een hele geestige opmerking van Maud als ze in de melkstal staat met Evert en zijn broer Koop: 'Hoe mooi wil je het hebben? Ik mag melken met de directie!' Maud is echt heel leuk!



1 opmerking: