Rimpels en grijze haren


 
Deze dagen heb ik er vast weer een stel rimpels bijgekregen. Lachrimpels door de logeerpartij van onze kleindochter die zo ontroerend lief en wijs is. 'Nog een spelletje oma?' 'Denk je dat het ijsje al 'klaar is' oma?' 'Pannenkoeken Pannenkoeken!!' 'Gaan we nog naar de treinen kijken opa?'

Nog meer rimpels door het juichen voor de televisie bij het spectaculaire WK schaatsen dat ik tussen de bedrijven door heb gevolgd. Wat is topsport toch mooi en dan met alle successen en teleurstellingen in een kolkend Thialf. Wat gaaf om te zien! En het wordt ook zo prachtig in beeld gebracht! Ik moet dan ook weer even terugdenken aan blog-genoot Vlasje die hier ook zo van genoten zou hebben als ze niet vorige maand overleden was. Ik vond het vooral ontroerend om te zien dat coach Anema met een grote rode zakdoek zijn tranen droogde bij de winst van Irene Schouten. 

Nog een lach en een traan bij het terugdenken aan een oud-leraar van de Kunstacademie waar ik vanmiddag van hoorde dat hij pas is overleden. Wim Prinsen. Hij is 88 geworden. Hij was toen we les van hem kregen begin 40. Nu voel ik me echt wel oud worden. Weer wat rimpels erbij.

Morgen krijgt mijn zusje een open hartoperatie. Ze is rustig en vol vertrouwen, maar ik ben toch ook bezorgd. Zo'n zware operatie. Gelukkig is ze nu nog jong genoeg om als het goed gaat er nog jaren plezier van te hebben. Ik zal een kaarsje voor haar branden en in gedachten bij haar zijn. 

Deze week hebben we de eerste bijeenkomst van het leesclubje in oprichting dat hopelijk jaren van leesplezier en fijne ontmoetingen zal inluiden. Goed voor rimpels van het lachen en van het huilen. In aanloop daar naar toe ben ik een boek aan het herlezen dat me keer op keer weer weet te ontroeren en dat telkens een glimlach op mijn gezicht weet te toveren. 

En dan heb ik deze week ook nog een mammografie op het programma staan. Altijd weer spannend als je borstkanker hebt (gehad). Ik krijg deze keer de uitslag - de volgende morgen - telefonisch van de mammacare verpleegkundige. Het wachten op dit soort telefoontjes bezorgen me vast weer wat rimpels en grijze haren. Fingers crossed! 


3 opmerkingen: