En nu is de witte kast blauw


Gisteren brandde het kaarsje voor mijn zusje, gelukkig is alles goed gegaan en waren er geen complicaties bij haar operatie. Ze heeft een nieuwe hartklep gekregen. Hopelijk herstelt ze goed en gaat ze veel plezier beleven aan haar hart dat nu weer zo goed als nieuw is.

Ik heb de middag besteed aan het verven van de oude kast op onze slaapkamer. De eerste laag zit erop, nu zo aan de slag met de tweede laag. Op de foto hieronder zie je dat ik de muren heb afgeplakt met rollen zilverpapier, nog een overblijfsel van de tijd dat mijn schoonvader in een drukkerij werkte waar ze onder andere roomboterwikkels bedrukten. Het laatste stuk van zo'n rol konden ze niet gebruiken en werd weggegooid. Dat nam hij mee, want daar konden wij van alles mee. Ik weet nog dat mijn zwager als student in Groningen zijn hele studentenhuis heeft ingepakt met goudpapier als een ware Christo avant la lettre. 

En natuurlijk zijn er jarenlang cadeautjes in de familie in goud- of zilverpapier in- en weer uitgepakt. Ik wilde eerst kranten gebruiken maar Wim herinnerde zich de rol nog die achter de ordners in deze kast lag. Hij dacht dat dat beter was omdat kranten vlekken zouden kunnen geven op onze muur.

De kast zelf komt ook uit de familie van Wim. Hij is gemaakt door mijn schoonvader. Eerst het onderste deel en later heeft hij het bovenstuk er nog bovenop gemaakt. Ze waren klein behuisd en konden zo alle ruimte benutten.

Wij hadden in het vorige huis deze kast op zolder staan. Vlak voor de verhuizing heb ik in deze kast al alle spullen die we er in het nieuwe huis in wilden opbergen ingezet. Om te kijken of het paste. Als het niet paste moest er eerst weer iets uit. Zo was ik voorbereid en wist ik dat we geen spullen over zouden houden.  

Ik maakte een foto van alle spullen op hun eigen plek. De spullen uit de kast zijn in dozen gegaan met het opschrift: 'witte kast' Onze dochter heeft met buurman Henk aan de hand van de foto alles op de nieuwe plek weer precies zo ingepakt als de bedoeling was. 

Ik schreef daar begin juli 2019 dit stukje over op dit blog:

De inhoud van deze grote kast op zolder is al ingepakt.

De kast zelf staat ook al beneden. Die is via het balkon naar beneden getakeld. Er staan meer kasten en dozen in de woonkamer. Niet zo gezellig, maar wel fijn voor de sjouwers.

Deze foto heb ik gemaakt zodat ik hem straks gelijk weer zo in kan pakken. Behalve de kokers dan, die kunnen achter het linnengoed, maar dat vond ik even te veel werk dus die heb ik er voor gelegd. Bovenin de kerst- en paasspullen en Wim zijn schaatsen. Daaronder een volle plank met Wim zijn ordners en daarachter liggen nog grote rollen papier. Daaronder beddengoed en medische dingen en medicijnen (netjes in de lade), dan nog wat gebreide dekens, mijn breiwerk en wol en al onze netjes uitgezochte post.

De inhoud is nog bijna gelijk, maar nu is de witte kast blauw en staat hij er wel weer fris en fruitig bij!


1 opmerking:

  1. Fijn dat het met je zusje goed is gegaan. En jij hebt je tijd ook wel goed besteed met het verven van die kast. En zilverpapier kwam goed van pas. Heb je zelf al een uitslag van foto's? Groet, Tineke.

    BeantwoordenVerwijderen