Gemak voor nog geen 60 euro!


Wij hebben een paar gewone keukenkastjes in onze keuken. Van die kastjes met een besteklade bovenin en daaronder een simpel deurtje met daarachter een paar verstelbare planken.

In een van die kastjes begon het me tegen te staan dat ik steeds moest bukken om er iets uit te halen. Er zaten spullen in die ik niet elke dag nodig heb. Maar als ik ze wil pakken begin ik er al tegenop te zien om de moeite te doen. Zo heb ik hele fijne grote schalen voor salades, maar die staan onderin, met er weer van alles er bovenop en ervoor, zodat het gaan gebruiken een hele onderneming wordt.

De keuken was van Bribus en ik heb een dealer gevraagd of we in plaats van dat ene deurtje, twee diepere lades zouden kunnen bestellen. 

Dat kon, maar onze kleur bleek na 6 jaar niet meer voorradig. En ook de dikte van de frontjes zou afwijken, dus het zou er niet mooier op worden. Bovendien waren de kosten 480,- euro. Nou, nee dank je vriendelijk.

Toen hebben we verder gezocht en twee losse korflades gevonden voor een standaardbreedte van 60 cm. Kosten samen 56,99 euro. Gratis bezorgd door Bol.com.

Het was even puzzelen; Wat was handig qua hoogte?

In de onderste lade zitten nu de hoge dingen zoals de blender en de rasp. En de op elkaar gestapelde bakvormen, die ik er in een beweging uit kan pakken.  

Daarboven een zelfde korflade voor ovenschalen en andere plattere dingen zoals onze staafmixer en maatbekers.

En zo bleef er bovenin ook nog ruimte over voor een plankje voor de grote schalen en de cakevormen.

Ik kan de grote schalen zo pakken en de andere dingen met korf en al naar voren schuiven en zo makkelijk overzien waar alles is en het simpel er uitpakken of er in zetten. De lades lopen soepel en licht. En, echte vaste lades was net mooier, maar dit voldoet prima.

En aan de buitenkant van de keuken verandert niets. Voor nog geen 60 euro. Daar hebben we best lol van. 



1 opmerking:

  1. Wat een top oplossing. Deze ga ik onthouden. Eens even op de website van Bol kijken. Groet, Tineke.

    BeantwoordenVerwijderen