Zes gewoontes van opgeruimde types

 

Lijkt het huis van anderen áltijd opgeruimd? 
Dit zijn de zes gewoontes van opgeruimde types 
- die geen werkster hebben - 


1 Ze maken tussen de bedrijven door al schoon
Ruim jij de keuken altijd op ná het avondeten? Opgeruimde mensen doen dat al als het eten op het vuur staat. Kost amper tijd, maar scheelt wel weer daarna.

2 Ze doen elke dag een beetje
Tijdens drukke dagen is schoonmaken waarschijnlijk het laatste waar je aan denkt. Maar om te voorkomen dat je op je vrije dag alleen maar aan het schrobben bent, is het beter om elke dag 20 minuten vrij te maken om op te ruimen, af te stoffen of te stofzuigen. 

3 Ze geven elk gezinslid een taak
Je staat er niet alleen voor. Je hoeft van je partner of kinderen geen personeel te maken, maar als iedereen een kleine taak heeft, scheelt dat wél.

4 Ze maken schoonmaken leuk
Er zijn maar weinig mensen die enthousiast worden van het schrobben van de badkamer. Maar met lekkere muziek op de achtergrond kan het zomaar een stuk leuker worden. En zo gaat de tijd ook een stuk sneller.

5 Ze maken het huis aan kant voordat ze naar bed gaan
Het is misschien het laatste waar je zin in hebt als je naar bed wilt, maar als je het doet, word je de volgende ochtend prettiger wakker. Door alleen al de kussens rechtop te zetten en ervoor te zorgen dat alles weer op zijn plek ligt, ben je 's ochtends een gelukkiger mens. Echt.

6 Ze volgen de 'twee-minuten-regel'
De door timemanagement consultant David Allen bedachte twee-minuten-regel is perfect toe te passen op schoonmaken: als iets twee minuten of minder kost, schuif het dan niet voor je uit, maar doe het meteen.


Wil je zelf leren hoe je thuis 
ontspannen en opgeruimd kunt wonen? 
Kijk dan eens naar een vrolijke 'opruim-thuis-cursus'. 
Begin nu, dan zit je er in de zomer lekker opgeruimd bij. 2 opmerkingen: