Een dikke week niet veel uitrichten...


Vanmorgen werd ik gebeld door iemand van de gemeente Zutphen om me uit te nodigen voor een ontmoeting met onze burgemeester. 
Hoe leuk!

Ik kon donderdag al komen, maar aangezien ik nog steeds verkouden ben, en de burgemeester natuurlijk niet aan wil steken, hebben we het op 10 augustus gepland. 

Om 10.30 uur mag ik me melden. Met mooi weer zitten we buiten op het dakterras van het gemeentehuis. En mocht het regenen binnen maar dan met uitzicht op datzelfde dakterras. 


Ik neem aan dat ik dan weer fit ben, maar ondertussen voel ik me nu nog steeds niet boven Jan.

Eind van de week zijn Wim en ik jarig. Eigenlijk wilde ik nog even naar de kapper van tevoren. Maar ik geneer me gewoon om ergens binnen te zijn en dan een van mijn indrukwekkende hoestbuien ten toon te spreiden. Beter van niet. Ook het uitzoeken van een cadeautje in een winkel of het bezoeken van een terrasje laat ik even aan mij voorbijgaan. Straks gaan we voor het eerst in 9!! dagen even naar buiten voor een ommetje. Het is wat!

Geluk bij een ongeluk, ik ben weer een pondje afgevallen, en alle kleine beetjes helpen richting mijn streefgewicht.

Dus, een dikke week niet veel uitrichten, wat heb ik in die tijd gedaan?

TV gekeken. Veel sport natuurlijk, Zomergasten, maar ook elke uitzending van 'De slimste mens'!

Gisteren de hommage aan Epke Zonderland bij Umberto. Dat vond ik heel ontroerend. Vooral zijn moeder, die bij elk compliment niet kan nalaten om te zeggen dat ze: 'Ook heel dol en trots is op haar andere kinderen hoor...'

Ik heb alle afleveringen van de seizoenen: 'Meer dan goud!' terug gekeken op NPO plus. Wat een mooie verhalen. Elke keer zit ik met de zakdoekjes in de aanslag te kijken. Dat valt gelukkig helemaal niet op tussen het echte snotteren door.

Ik heb series ge 'binge watched':
NPO - Juliana - 8 afleveringen
NPO - Swanenburg - 8 afleveringen
NPO - Diana's Decades - 3 afleveringen
NPO - Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden - 6 afleveringen
Netflix - Virgin River seizoen 3 - 10 afleveringen

En films gezien:
NPO - The WifeNetflix - The Good Liar
Netflix - The Last Letter from Your Lover
Netflix - La Tete en Friche

En ik heb gelezen:
'De wilde stilte' van Raynor Winn (opvolger van 'Het zoutpad')
'Cliffrock Castle' en 'Terug naar Cliffrock Castle' van Josephine Rombouts
'Maak ruimte' van Juul Martin

En er ligt nog een stapeltje op me te wachten met onder andere:
'Morgan' van Bas Steman
 
Ik heb de moeilijke sudoku van de Volkskrant op zaterdag opgelost.

Ik heb geblogd, mailtjes beantwoord, wat on-line werk gedaan, af en toe gekookt, beetje afgewassen en een wasje gedraaid en de boel hier een (heel klein) beetje geredderd.

Ik vond vanmorgen ineens dat ik maar eens iets moest gaan breien of een schortje moet gaan maken, om zo mijzelf wat op te monteren, want ik voel me schuldig omdat er zo weinig uit mijn handen komt... 

Vooral het me zo passief laten afleiden stoort me. Ik merk dat ik snel verval in piekeren over mijn gezondheid. Dat wil ik niet, ik probeer me ook te ontspannen en mezelf gerust te stellen, maar dat lukt niet altijd. Natuurlijk, ik voel me kwetsbaar. Ik heb ook al het een en ander achter de rug. Ik maak me zorgen om de gezondheid van anderen. Mijn schoonouders hebben het zwaar. En ik heb verdriet omdat een dierbare vriend een hersentumor heeft en niet lang meer te leven. 

En ik kan er niets aan veranderen. Ook niet aan al het slechte nieuws dat elke dag tot ons komt. En dan ga ik bijna onderuit om een verkoudheid. Dat is toch belachelijk. 

Soms is het leven gewoon niet eenvoudig.  
En dan ga ik maar weer wat lezen of een filmpje opzoeken.... zucht....


PS Blijft overeind staan dat ik dolblij en dankbaar ben dat er mensen zijn 
die zulke mooie boeken schrijven en mooie films en series maken om van te genieten.


1 opmerking:

  1. Wat fijn dat de burgemeester je al zo snel wil spreken. Hopelijk kan het binnenkort doorgaan en kunnen jullie samen plannen smeden voor een groener Zutphen. Als ik lees wat je allemaal gezien en gelezen hebt in de afgelopen week dan dank ik: wanneer dan? Zoveel! Je zou er vierkante ogen van krijgen:) en dan nog denk je dat je niet zoveel doet. Ik wens je natuurlijk een snel herstel. Groet, Tineke.

    BeantwoordenVerwijderen