Voor iedereen bij wie de opruimwoede is losgebarsten heeft 'To good to go' lekkere recepten van wat vergeten voorraad van achterin de keukenkastjes. Want met deze keukenkastvondsten kun je met minimale toevoeging in een handomdraai iets lekkers op tafel zetten.
Ik houd van opruimen en vond het inspirerend, daarom deel ik graag deze ideetjes hier.
Verrassing 1: Kleine restjes bloem
Verrassing 1: Kleine restjes bloem
Je duikt je voorraadkastjes in en komt achterin allerlei kleine restjes bloem tegen.
Van al die keren dat je dacht geen bloem meer in huis te hebben. Voeg al die kleine restjes bij elkaar of maak juist het laatste restje uit een pak op en maak schoon schip!
Binnen nu en 10 minuten kan jij namelijk een overheerlijke apple crumble op tafel zetten.
Lekker als toetje of gewoon als tussendoortje.
Dit heb je nodig voor twee porties: restjes bloem (circa 100 gram) - 75 gram boter - 100 gram suiker - puntje zout - 2 appeltjes (maakt niet uit wat voor soort en kan natuurlijk ook heel makkelijk met ander fruit wat je nog hebt liggen. Wat denk je van peertjes crumble?) - 2 eetlepels suiker - beetje kaneel
Aan de slag: Doe de bloem, boter, 100 gram suiker en het snufje zout in een kom. Meng met je handen totdat er kruimels ontstaan. Dat gaat vanzelf!
Nu is het tijd om de appeltjes te snijden in kleine blokjes. Tip: je hoeft de appeltjes niet te schillen. In de schil zit veel smaak en het is natuurlijk zonde om die lekkere schilletjes weg te gooien!
Breng de appelblokjes op smaak met het laatste beetje suiker en kaneel. Doe de appelblokjes in een ovenbestendig kommetje en bestrooi ze met de kruimels.
Zet de oven op 200 graden en bak de apple crumble in 25 minuten goudbruin.
Om vervolgens thuis nog 3 verschillende soorten pasta te vinden?
Ja, wij ook. We hebben een overheerlijke bestemming gevonden voor al deze restjes. Maak hier een hele simpele en snelle versie van mac and cheese van.
Je kan verschillende soorten pasta door elkaar gebruiken en ook meteen het halve pakje geraspte kaas uit de koelkast opmaken.
Dit heb je nodig: Al je restjes pasta. Breek penne en spaghetti bijvoorbeeld in kleinere stukjes. Voor het recept gaan we uit van 70 gram pasta - 60 ml melk - 120 ml water - 40 gram geraspte kaas - knoflookpoeder, peper en zout naar smaak
Aan de slag: Kook de pasta in een pannetje. Wanneer de pasta al dente is giet je het af. Doe de melk in een steelpannetje en voeg de pasta en kaas toe. Verwarm het geheel tot de melk is opgenomen en de kaas is gesmolten.Voeg kruiden naar smaak toe. Geniet van een heerlijke portie mac and cheese (en de ruimte in je keukenkastje).
Verrassing 3: Verdwaald blikje bruine bonen
Met dit blikje bonen kun je natuurlijk een bruine bonenschotel maken, maar je kunt ook helemaal uit je comfortzone gaan.
Met dit potje of blikje maak je in 3 kwartier (inclusief de tijd in de oven) een heerlijk smeuïge brownie.
Super lekker en je hebt er ook nog eens verrassend weinig voor nodig!
Dit heb je nodig: 1 blik bruine bonen (uitgelekt circa 240 gram) - 2 rijpe bananen - 200 gram pure chocolade - vanille (aroma of peul) - (kokos)olie - zout - kaneel
Aan de slag: Laat de bonen goed uitlekken en spoel ze af met water. Doe de bonen samen met de bananen, een snufje zout en een klein lepeltje kaneel en vanille aroma in een kom. Pak de staafmixer en blend dit tot een glad geheel.
Verrassing 4: Het halve zakje nootjes
Ken je dat halve zakje nootjes dat je nog steeds ergens in de kast hebt liggen omdat je dat ooit over had van dat ene gerecht?
Die kun je natuurlijk gewoon als snack opeten, maar je kan ook net een stapje verder gaan… maak er notenrotsjes van!
Pindarotsjes dus, maar dan net iets anders.
Dit heb je nodig: chocolade - het maakt niet uit welke chocolade je gebruikt. Als je in een gekke bui bent kun je het zelfs eens met witte chocolade maken! Noten - het maakt ook niet uit welke noten je gebruikt, zelfs gezouten nootjes zijn heerlijk in combinatie met chocola.
Dit heb je nodig: chocolade - het maakt niet uit welke chocolade je gebruikt. Als je in een gekke bui bent kun je het zelfs eens met witte chocolade maken! Noten - het maakt ook niet uit welke noten je gebruikt, zelfs gezouten nootjes zijn heerlijk in combinatie met chocola.
Aan de slag: Breek de chocolade in stukken en smelt het in een pannetje of magnetron. Voeg de pinda’s toe aan de gesmolten chocola en hussel alles goed door elkaar. Zet het mengsel 20 minuten in de koelkast zodat de substantie iets harder wordt. Bekleed een bord met bakpapier en schep hier met twee lepels kleine rotsjes van het mengsel op. Zet het geheel 1,5 uur in de koelkast en voila, de snack is klaar!
Verrassing 5: Laatste restje yoghurt
Staat er nog een klein restje yoghurt in je koelkast, maar is het net niet genoeg voor een heel bakje?
Dan hebben we echt de makkelijkste zomerse snack voor je uitgeprobeerd.
Yoghurt-pesto dip!
Yoghurt-pesto dip!
Dit heb je nodig: yoghurt - pesto
Aan de slag: Knijp het laatste restje yoghurt uit het pak en voeg naar smaak een paar lepeltjes pesto toe. Zoek iets uit je (koel)kast om mee te dippen. Snijd bijvoorbeeld een komkommer in reepjes, rooster je laatste sneetjes brood, gebruik soepstengels of kieper wat chips in een bakje.
Je kunt het zo gek niet verzinnen, maar je bent klaar om te dippen!
leuk al die receptjes. Lijken allemaal even lekker
BeantwoordenVerwijderendankjewel
Wat een leuk berichtje! Ik vond inderdaad vanalles in de voorraadkast toen ik die opruimde. Én ik heb veel tijd, dus ik kook weer heel verantwoord....
BeantwoordenVerwijderen