Wij brengen de landbouwbodem weer tot leven!



'In Goede Aarde' heeft een sleuteloplossing om landbouwbodems te herstellen. 
'Wij brengen het leven terug in onze bodem waar het verdwenen is.' 


Check dit fijne initiatief van
en kijk dit 
 
De landbouw staat voor grote uitdagingen en zal moeten veranderen. Het herstel van de bodem is één van de belangrijkste sleutels voor het oplossen van grote maatschappelijk problemen. Als we de relatie tot onze bodem niet drastisch veranderen, tasten we zowel de kansen van de huidige als ook die van toekomstige generaties aan.

De landbouw speelt een cruciale rol in de klimaat- en biodiversiteitscrisis. Ons huidig landbouwmodel kent veel schadelijke processen: overmatig gebruik van gifstoffen en kunstmest, en excessieve grondbewerking. De staat van de landbouwbodems is kritiek: het bodemleven is grotendeels verdwenen.

Wij geloven dat we een oplossing hebben om de bodems weer te herstellen. Daarom zijn wij een pilot gestart met zes boeren in de Achterhoek, hier pionieren we met een veelbelovende methode die de landbouw op grote schaal kan omvormen. Hierbij vormt het bodemleven de sleutel in het herstel van de bodem. De initiatiefnemers van 'In Goede Aarde' zijn toegewijd om al deze kennis over de bodem toe te passen.
 
Vanuit onze Bodemhub in de Achterhoek willen wij zoveel mogelijk landbouwbodems herstellen door het bodemleven terug te brengen waar het thuis hoort. In deze nieuwe hub willen we mensen opleiden, informeren en verbinden. Zo bouwen we aan een snelgroeiende beweging van bodemhelden.

We hebben financiële steun nodig om de pilot uit te voeren en deze hub te ontwikkelen. Met jouw bijdrage kunnen wij de pilot betalen, een laboratorium inrichten, een shovel huren, een drone aanschaffen, en ontwikkelingskosten dekken voor kennis, materialen en onderzoek.
Help je ons? Dit is het moment!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten