Klimaatmars
Tja, ik heb de klimaatmars gemist. Helaas.
Ik had er graag aan meegedaan.

Maar ik kan niet lopen
en
in een stampvolle trein zitten
en me in een grote menigte begeven
vind ik met de oplaaiende coronacijfers
persoonlijk niet heel verantwoord.

Hoe naar zou het zijn als deze demonstratie 
een superspread event zou blijken te zijn.

Maar in gedachten heb ik meegelopen en
ik wens ons klimaat de allerbeste regeringen!!


3 opmerkingen:

 1. Toch een beetje een dubbel gevoel bij al die mensen die demonstreren voor het klimaat en dan met de vinger naar regeringen en multinationals wijzen. Vraag creert aanbod en zolang wij als consumenten blijven consumeren dragen wij ook bij aan het klimaatprobleem. Want het lijkt er op dat wij het liefst met het vingertje naar anderen wijzen. Zo is er een groep vegetariers die met een vinger wijzen naar vleeseters , niet alleen vanwege dierwelzijn ,maar ook vanwege de slechte gevolgen voor het klimaat , maar een deel van deze mensen eet /gebruikt dan wel fruit dat door import ook een aandeel heeft in milieu vervuiling of stapt meerdere malen per jaar in het vliegtuig. Ik denk dat wij zonder met onze vinger te wijzen allemaal in de eerste plaats moeten bedenken wat wij kunnen doen om het klimaat te verbeteren en dat is in de eerste plaats door niet meer te overconsumeren en dat doen wij allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verbeter de wereld en begin bij jezelf! Dat blijft een waar woord! Toch zou onze regering, als we die ooit weer krijgen, ook goede/ stevige stappen kunnen zetten om de opwarming van ons klimaat tegen te houden.

   Verwijderen
 2. Waar, maar ik hoor toch ook dagelijks kritiek op de regering vanwege het feit dat we bij elke maatregel over wat dan ook dat vinden dat onze vrijheid in het gedrang is doordat de overheid ons met veel regels en/of beleid in onze vrijheid beperkt.

  BeantwoordenVerwijderen