Embrace; een meubel dat je omarmt

 



Het meubel Embrace,
een ontwerp van
Ricky Kloosterman,
voelt als een 'omarming'.

Ricky Kloosterman startte voor haar afstudeerproject aan de Design Academy in Eindhoven een onderzoek naar de behoeften van ouders met een te vroeg geboren kindje. 

Het verlangen om je kindje te mogen aaien en kussen, vermoeidheid van stress en alle slapeloze nachten, pijn van de bevalling, verdriet en ook angst om naar huis te gaan zonder het baby’tje dat in het ziekenhuis in de couveuse ligt en hópelijk snel en gezond mee naar huis kan… Ricky heeft alle verhalen van de ouders aangehoord en is aan de slag gegaan met als uitgangspunten: een comfortabel, rustig en privé plekje op de neonatologie afdeling waar moeder en kind samen kunnen zijn.

In het onderzoek van Ricky kwam naar voren dat huid-op-huid contact met de ouders / familie super belangrijk is, omdat dit het kindje rust geeft. De hartslag van het baby’tje wordt rustiger, de lichaamstemperatuur van ouder en kind worden onderling afgestemd en ouders en de baby maken oxytocine aan, ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd. Dit stofje zorgt voor een goede hechting tussen ouders en kind. 

Dankzij de hoge rug en zijkant biedt dit ‘daybed’ privacy. Daarnaast zorgt de vorm van het meubel voor een intieme, knusse sfeer en een gevoel van geborgenheid.

Persoonlijk vind ik het er 
vriendelijk en ook mooi uitzien.
En zoiets kende ik ook nog niet.

Misschien alleen nog wat meer 
bijpassende kussens voor in de rug...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten