Jonge schrijver van acht scoort hit!


Een boek geschreven en geïllustreerd door een achtjarige jongen uit de Amerikaanse staat Idaho is uitgegroeid tot een hit. De jongen verstopte het boek eind december in een lokale bibliotheek. Een maand later stonden 56 mensen op de wachtlijst voor het werk. De laatste op de lijst komt mogelijk pas over vier jaar aan de beurt.

Het kostte de jongen vier dagen van zijn kerstvakantie om het boek van 81 pagina's te schrijven en te tekenen. The Adventures of Dillon Helbig's Crismis gaat over hoe het kind terug in de tijd gaat nadat een ster op een kerstboom ontploft.

Toen de ouders hoorden wat hun zoon had gedaan, belden ze de bibliotheek om het boek weer op te komen halen. Maar het personeel vond het werk zo leuk dat ze het in de catalogus opnamen. Het boek is tussen de stripboeken geplaatst. Het is nu een van de populairste boeken die de bieb aanbiedt. De instelling wil meer exemplaren laten maken.

Volgens The New York Times heeft het boek van de jonge auteur ervoor gezorgd dat veel andere kinderen ook willen gaan schrijven. Ook heeft de bibliotheek de jongen een schrijversprijs uitgereikt, die ze speciaal voor hem in het leven hebben geroepen. Daarnaast wil een lokale auteur een schrijfcursus voor kinderen organiseren met de jongen.

Meerdere uitgevers hebben contact gezocht met de bieb om The Adventures of Dillon Helbig's Crismis te publiceren. De jonge auteur werkt al aan een nieuw boek, over een kast die jassen eet.


'The Adventures of Dillon Helbig's Crismis'
 
Foto: Ada Community Library


Geen opmerkingen:

Een reactie posten