Verbeter de wereld, begin bij de vloer!


Toen wij vorig jaar verhuisden van een jaren-30 huis naar een veel moderner en nieuwer appartementje hebben we de keus gemaakt om in ons hele huis een marmoleum vloer te laten leggen. Alleen in de badkamer en het toilet ligt een tegelvloer. Verder overal marmoleum. Zonder drempels. Helemaal geschikt voor de vloerverwarming die we hier overal hebben. En het bevalt heerlijk. Het voelt warm en iets verend. Het ruikt vanaf het begin lekker.

Het is verkrijgbaar in de mooiste kleuren. Wij hebben gekozen voor Marmoleum Vivace  met de naam: 'sunny day'. Dat is ook wat we wilden: een lichte, zonnige vloer waar je niet gelijk alles op ziet. 

Ik vond het belangrijk om te kiezen voor een zo natuurlijk mogelijk product. Nu kreeg ik deze week een mailtje van Forbo waarin ze blij en trots vertellen dat hun marmoleum compleet CO2 neutraal (zonder CO2 compensatie) wordt geproduceerd. Dit komt omdat de basis van marmoleum al goed, gezond en duurzaam is. Het is namelijk gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, hars, houtmeel en kalksteen. Ze schrijven zelfs:

Marmoleum is de beste vloerkeuze voor elk duurzaam interieur. Door te kiezen voor duurzame materialen in huis, op kantoor, school, in de trein, ziekenhuis of winkel, draag je zelf ook bij aan een beter milieu! 

Verbeter de wereld, begin bij de vloer!


Klimaatverandering zorgt de laatste jaren voor steeds grotere uitdagingen. Denk aan droogte in grote delen van de wereld, overstromingen en extreem krachtige orkanen. 

Met CO2-neutraal geproduceerd Marmoleum wordt een product gemaakt dat de wereldwijde klimaatverandering niet beïnvloedt. Zo draagt het bij aan een beter milieu en zet daarmee weer een stap in de missie naar een betere en duurzamere wereld.



Voor meer informatie en uitleg klik op: forbo




Geen opmerkingen:

Een reactie posten