Keukenkastjes van Piet Zwart via een veilingsite!!In onze keuken staat een kastje dat eigenlijk best diep is, en niet echt handig in gebruik voor ons servies en levensmiddelen. Wim wilde een ondieper en liefs hangend kastje. Maar waar vind je zo iets? Zeker als het geen wit ikea kastje moet zijn bij al onze jaren-50 spulletjes...

Ik weet niet meer precies waar, ik geloof op Facebook, maar ik zag in een flits deze kastjes voorbij komen: Originele hangende keukenkastjes van Piet Zwart. De maten zouden passen. 

Het bleek een veilingsite. En je moest bieden. En je moest die kastjes dan zelf ophalen in Groningen.

Ik appte met mijn broer: Wat is Catawiki voor een veilingsite? Hij wist dat het een groot bedrijf is, gevestigd in Assen. Ik kon daar gerust mee in zee.


En als ik ze 'won' kon hij ze dan voor me ophalen, want hij woont in Wildervank, en komt vaak genoeg in Groningen. Dat zou wel kunnen zei hij. De schat!

Een vriend van ons gaf de tip om een maximumbedrag in gedachten te houden, omdat je in 'the heat of the moment' meegesleept zou kunnen worden door de wil om te 'winnen'. Mijn max lag voor mij op 100 euro. Ik ging kijken hoe ik moest inloggen en toen dat lukte bracht ik een bod uit van 80 euro. Dat bod bleef de hele dag staat. Tot een minuut voor afloop van de veiling. Toen bood iemand er over heen. Ik besloot er een keer over heen te bieden. En toen liep de klok terug 13, 12, 11, 10 en naar 0 seconden. En ze waren van mij. 92 euro en met de veilingkosten moest ik betalen 100,28 euro. Prachtig.  Ik kon via de site contact opnemen met de Groningse verkoper. 
Na wat heen en weer berichten sturen hebben we elkaar gebeld en toen vertelde deze meneer dat hij donderdag toevallig toch in Wildervank moest zijn en bood hij heel lief aan om de kastjes bij mijn broer thuis af te leveren. Wat een service van de zaak!! 

Nu gaan we binnenkort maar eens voor een spelletjesavond naar mijn broer en zwager en dan nemen we de kastjes mee. Ik ben benieuwd of ze hier net zo mooi uitkomen als ik hoop. Misschien wil ik het hout iets 'blonder', maar daar kunnen we vast wel iets mee. We willen ze naast elkaar hangen op een fijne hoogte om er spullen in te zetten en uit te pakken. En ook om er nog wat leuks op te kunnen zetten... 

We zijn benieuwd. 
Enne... is het niet perfect dan is het altijd nog een leuke ervaring en een goed verhaal toch? 1 opmerking:

  1. Ik vind het niet alleen een geweldig verhaal maar ook hartstikke leuke kastjes. Goed gedaan,joh!

    BeantwoordenVerwijderen