Tijd voor de test!


1 maart.
Het is weer tijd voor de test.
Twintig vragen....

Nee, hoor,
gewoon op de weegschaal.


Al eerder heb ik verteld over uitdaging die mijn man mij heeft gesteld na mijn enkelbreuk in november vorig jaar. Aan het eind van 2016 80 kilo wegen. Ik heb daar zelf 79 van gemaakt,
Klinkt toch iets gezonder. Met een startgewicht van 91 komt dat neer op 1 kilo per maand.
In januari viel ik 1 kilo af. En vanmorgen stond ik op de weegschaal en die bleef steken op 88.5.
Hoera, ik lig voor op schema. Tegelijk is dat een gevaarlijke gedachte, want het idee dat ik nog een maand heb om 1 pond kwijt te raken geeft me gelijk een (te) los gevoel.


Mijn uitgangspunten zijn:
Geen crash dieet.
Gezond eten.
Meer bewegen.
Meer rust!

Momenten waarop ik het moeilijk heb:
Bij etentjes bij anderen.
Als me iets lekkers wordt aangeboden.
Als ik iets moeilijks heb gedaan en dat is gelukt.
Als ik moe ben.

Zolang ik thuis ben en zelf  'over mijn eten ga' lukt het het beste.
Meestal begin ik 's morgens met thee met citroen, en een beschuitje met 30+ kaas. Dan een half uur op de hometrainer.
Koffie met halfvolle melk met een cracker of boterham met iets hartigs.Soms een ei.
Een keer per dag magere yoghurt met fruit, walnoten en havermout of gekookte havermout met fruit en gember en walnoten.
Bij de warme maaltijd zorgen we voor veel groente, met vlees of vis en (meestal) beperkt koolhydraten. En niet elke dag een glas wijn erbij.


Bij de koffie eet ik nog wel eens een puur chocolaatje.
Gevaarlijke producten voor mij zijn wijn, speculaas, paaseitjes, bitterballen en mayonaise.
Wat ik lastig vind is dat ik soms moet aanzien dat mijn man doodleuk zijn geroosterde boterhammen met hagelslag XXL eet. Of een biertje met pinda's en tortillachips. (hij is broodmager en eet de hele dag door...) Ik probeer er niet op te letten of mezelf een cracker met kaas of pindakaas te gunnen. Of een stuk fruit.

Voorlopige conclusie: Soms ben ik iets te los, maar ik wil ook niet doorschieten in streng lijnen. Verder gaat het goed, ik lig op schema, ook geholpen door mijn tante met wie ik elke maandag app over onze afvalpogingen. Zij haalde laatst Sonja Bakker aan: 'Zonder strijd geen kilo's kwijt!'

Voor de momenten dat ik het lastig denk te gaan krijgen, probeer ik van tevoren een plannetje te hebben. Laatst gingen we uit eten met een deel van onze woongroep en toen heb ik geen voorafje en geen toetje genomen. Had ik van tevoren al bedacht dus dat maakt het simpeler.
Verder ben ik flink verkouden geweest afgelopen week en heb daardoor minder lichaamsbeweging genomen, omdat ik me slap voelde. Dat wil ik weer op gaan pakken. Ook wil ik eens proberen te gaan zwemmen, kijken hoe dat gaat met mijn enkel.

Zo nu eerst naar de fysio. Elke week kom ik blij bij hem binnen met iets wat ik nu al weer kan, vervolgens laat hij me dan steevast iets doen wat nog niet lukt...  Maar ik houd de moed er in!

3 opmerkingen:

  1. Weet je wat ik wel doe als ik uit eten ga en niet te veel wil eten: een koud voorgerecht, en dan een warm voorgerecht als hoofdgerecht. Dan kun je wel gezellig mee-eten, maar zit je niet van die grote porties weg te werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed hoor Jacquelien, ik vind het knap. Ga zo door! Het is mij niet gelukt, ik moet gewoon eerder naar bed gaan, maar ja. Maar het is jou wel gelukt, dat is toch super! Goede tip unknown en een kan water naast het gewone drinken bestellen wil ook nog wel eens helpen. Succes! Groeten van Jeannet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Unknown en Anoniem, bedankt voor jullie tips, alle beetjes helpen, groet, Jacquelien

    BeantwoordenVerwijderen