Druk weekje


Tja, dat was het echt afgelopen week: een drukke week.


We hadden het weekend het familie-logeer-feest gehad en hoe leuk ook, daar heb je toch veel rommel van met beddengoed wassen en spullen opruimen. 
Maandag was ik vooral ook druk met het maken van het woonportret van het familievakantie huis. Dat betekent alle gemaakte foto's bewerken en uitzoeken, er een beetje een logisch verhaal van maken. En overleg met de familie wat (en wie) er wel en niet op mocht staan. 

Toen kon ik ook de link naar het woonportret in mijn rondbrief zetten en die voor het allerlaatst controleren, zodat Wim die op de site kon zetten. 

Daar was ik pas tegen etenstijd mee klaar. Nog even videobellen met onze dochter hoe het met Sammie was, want die kleine meid had dat weekend koorts gekregen en ik hoopte dat ze al wat was opgeknapt. S'avonds was ik er gewoon moe van en heb alleen maar wat zitten breien aan een vest voor onze oudste dochter.


Dinsdag heb ik gezwommen en een bezoekje gebracht aan het recycle plein. Een hele belevenis, al die containers waar je van alles kunt in kunt dumpen. Ook spullen voor de kringloop kun je daar kwijt. Ondertussen verdwijnt hier steeds meer uit huis. Deze week verkochten we een houten naaidoos en een grastrimmer via marktplaats. Maar we geven ook veel spullen 'door' of weg.

Wim maakte intussen de rondbrief verzendklaar, wat nog nooit heel makkelijk gelukt is. Het is zo mysterieus: je kunt zo'n rondbrief zo mooi mogelijk vormgeven, maar als je hem verstuurt gaat hij 'zo maar' dingen veranderen. Daar kun je dan eindeloos mee bezig blijven, maar dan is het zaak om soms te accepteren dat het niet perfect hoeft... Daarnaast deed ik de administratie voor Binnenkant en ik maakte een paar blogjes in het voren, omdat ik drukke dagen zou hebben.

Te beginnen met woensdag die ik grotendeels doorbracht op het stembureau. 
In de ploeg van 9 - 2 uur liep het lekker door, maar met name in de avond van 6 - 9 uur stond er voortdurend een rij te wachten om te mogen stemmen. 

Om 9 uur konden we de stemmen gaan tellen. Rond 12 uur waren we klaar. En toen was ik ook wel uitgeteld. Het is intensief om voortdurend heel precies te moeten opletten. Thuisgekomen rond half een, volgde ik de uitslagen nog een tijdje en natuurlijk kon ik toen nog niet direct slapen, dus het werd een latertje.

Donderdagmorgen stond ik bijtijds op om mijn voorjaarsrondbrief te versturen. Dat is altijd nog weer een spannend gebeuren. Het was rondbrief 39! Dat betekent dat ik in de zomer 10 jaar rondbrieven heb gemaakt. Misschien weer iets om te vieren? 
Die dag deed ik ook het een en ander in het huishouden: wassen, strijken, stofzuigen, poetsen, boodschappen doen enzovoort. Dat doe je natuurlijk altijd tussendoor, maar op deze dag was ik er wat meer tijd mee bezig, ondertussen alle indrukken van de vorige dag verwerkend.

Vrijdag had ik een superleuke dag, ik ging met een vriendin naar Tedx Apeldoorn.
Een hele dag vol met inspirerende verhalen en ontmoetingen. Het thema was 'crossing borders' en dat was in alle 'talks' terug te vinden. Heel vol en een beetje emotioneel van alle persoonlijke ontboezemingen kwam ik thuis. Misschien maak ik daar nog een keer een apart blogje van.

Zaterdag was er een tweedehands kinderkledingbeurs, waar mijn dochter niet naar toe kon en waar ik voor haar even zou gaan kijken. Op de babyzaal was het heerlijk rustig. Ik maakte foto's van schattige kinderkleertjes die ik app-te naar mijn dochter, zodat zij er over kon beslissen. 
Er was nog een oma met een hot-line naar een verse dochter / moeder. Voor 25,50 had ik een tas vol leuke spulletjes voor haar gescoord. Hierboven een paar leuke voorbeeldjes.


Toen reed ik nog even naar de tulpenboerderij in Voorst voor verse tulpen voor onszelf maar ook voor een zieke vriendin die we 's middags bezochten. 
Die avond had ik niet veel tekst meer.

De volgende morgen kreeg ik deze foto van de vriendin 'van de tulpen'. 

Zondag heb ik helemaal niets bijzonders gedaan. Zelfs niet geblogd. Wel een heerlijk boek uitgelezen, een rugpand gebreid, in het zonnetje buiten 'Adres Onbekend' geluisterd op de radio, een experimentele zuurkool ovenschotel gemaakt, een stapel was weggestreken, naar: 'De luizenmoeder' gekeken en ook nog een stukje voetbal. 

Vanochtend was ik er weer helemaal klaar voor!


PS Ik ben blij dat ik zo'n volle week weer gewoon aan kan, 
Ook al moet ik er dan soms bewust - en op tijd - wat 'hersteltijd' inlassen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten