Stralend en wel!
Nou, dit zijn ze dan:
de vijftien lege canvas doekjes die ik op elke dag dat ik bestraald werd heb vol getekend, geschreven, geschilderd, gekleurd of gestempeld.

Niet om dat ik iets moois wilde maken, maar gewoon bij wijze van afstrepen van de dagen: Het stapeltje lege doekjes werd steeds kleiner.

En vooral ook om met iets heel anders bezig te zijn. Je kunt nu eenmaal niet de hele dag lezen en Netflix en televisie kijken zonder je heel passief te gaan voelen.

Zelf iets maken heeft altijd een helende werking. Eigenlijk 'dondert' het niet precies wat...

En er waren dagen dat ik me nerveus voelde en dan is het rustgevend om een uurtje zomaar iets te doen wat niet nuttig hoefde te zijn.

Wim heeft 15 spijkertjes in de muur 
geslagen in onze slaapkamer. 

En ik moet zeggen, in zijn geheel 
ziet het er vrolijk, kleurrijk en stralend uit. 
Ik ben er best blij mee...

PS Beetje uitleg: 
Bij het oranje werkje wilde ik iets vrolijks maken. 
Ik heb er het woord 'Oui' op gestempeld in het kader van: 
'Zeg maar ja tegen het leven in de gloria!'

En het werkje daaronder heeft 
gestempelde telefoontjes en brilletjes.
Die staan voor mijn liefste manieren van contact.
Zien en spreken / luisteren...   


4 opmerkingen:

  1. Wat een mooie collectie met een bijzondere reden. Fijn dat je dit deel nu achter de rug hebt en ik wens je een voorspoedig herstel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Jacqueline, ik heb niet veel gereageerd, maar lees je blog met veel belangstelling. Hartelijk dank voor je openheid! Heel veel sterkte en het allerbeste gewenst, hopelijk ga je snel weer de goede kant op. Super leuk idee die schilderijtjes. Groeten van Jeannet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelukkig heb je dit achter de rug en heb je door middel van deze "schilderijtjes" er een gevoel aan gegeven. Al met al een kleurig beeld zo met zijn allen. Hopelijk komen er niet nog meer bij en blijft het bij deze. Nu eerst een tijd van herstel. Groet, Tineke.

    BeantwoordenVerwijderen