Gisteren kwamen mijn vriendinnen van de vrouwentuin voor een etentje bij kaarslicht.
Helaas heb ik geen foto gemaakt, maar ik wil wel graag delen wat we hebben gegeten, waarbij ik even vermeld dat we vegetarisch, suikerarm en glutenvrij eten:
Een van ons had tomatensoep gemaakt, waarvoor ze tomaten, knoflook en ui in de oven heeft gegrild in wat balsamico. Daarna heeft ze de soep op smaak gemaakt met iets wat ze mutti noemde, een tube met tomaten/kruiden.
We hadden er een heerlijke rode wijn bij.
Ik maakte een ovenschoteltje: aardappels, wortels en knolselderij in stukjes half gaar stomen, in een ovenschaal doen. Dan creme fraiche met wat melk, peper en zout opkloppen en er overheen gieten. Dan wat gorgonzola in stukjes er over verdelen en dan nog wat geraspte kaas erover en dan in de oven laten gratineren.
Daarbij had ik spruiten met wat boter en nootmuskaat.
En daarbij een witlofsalade: Witlof in lange smalle reepjes snijden en op een platte schaal mengen met wat vers citroensap. Ik heb wortel fijn geraspt in bergjes langs de kant gedrapeerd. Over de witlof een appel met schil in dunne plakjes een een sinaasappel in kleine partjes verdelen. Dan wat geroosterde pijnboompitjes, pompoenpitjes en zonnebloempitjes erover. Wat walnoten, wat gewelde rozijntjes en wat gekruimelde geitenkaas erover. Aftoppen met wat bieslook. Een dressing van yoghurt, goede mayonaise, citroensap, honing en peper en zout. Heerlijk!
Toe hadden we thee met heerlijke chocola, een heel speciale van oercacao. Het heet Luisa Abram Amazon wild cacao.
We hadden weer een hele fijne avond.
Wat een mooie groep vriendinnen die nu al meer dan twintig jaar bij elkaar komt om te eten, onze zorgen en ons plezier te delen. Zo dierbaar!
Wat een rijkdom Jacquelien. Groetjes Brigit
BeantwoordenVerwijderen