Metamorfose bij Jolineke, Paul en de kinderenJolineke: 'Ik beloofde al een poos geleden de foto's van ons nieuwe interieur.'

Even ter herinnering hoe de eethoek er eerst uitzag.

De grote kast annex werkplek is ons meesterstuk! 
Zelf ontworpen, gemaakt van mdf en het werkblad van underlayment. Voor de zijwand van deze kast hebben we het muurtje naast de deur naar de hal laten doorlopen. De schuifdeur is bekleed met heel dik vilt van een bergschaap. 's Avonds wordt de kast verlicht met spots. We hebben voor het eerst de frees gehanteerd voor de sleuven in de lades. Bovenin lijken het per kant 3 kastjes, maar het is één klep per kant. Daarin kunnen we serviesgoed en andere spullen kwijt die we maar af en toe gebruiken zoals de verjaardagsspullen.
De werkplek is heerlijk ruim door het uitschuifblad (systeem hergebruikt uit oude grenen kast). We willen alleen de systeemkast van de pc nog ophangen en wegwerken.
De lades aan de andere kant bergen al het speelgoed. Wat kan daar veel in.
De bovenste platte lade is voor bestek. Het dagelijkse serviesgoed staat voor het grijpen in de open vakken. Het werkt allemaal zoals we bedacht hadden. Heerlijk!


We hebben een nieuwe tafel (in de matte lak en dus kidsproof). Verder vier nieuwe stoelen en een kringloopvondst. We moeten er op termijn nog twee bij, maar dat komt nog.
Omdat het wel erg strak werd met de nieuwe kast hebben het metalen rek gekocht. Onderin staan speelgoedmanden, verder de kussens voor de loungebank buiten, serviesgoed en nog wat decoratie. Verder nog een lampje geknutseld.


Het houtenkastje in de keuken heeft buiten gestaan toen we de kinderbox hadden staan, maar geeft nu weer extra werkplek. Eronder staat een zwarte mand van autoband voor het oud papier.


Hier onze zithoek. Ik heb een nieuw vouwgordijn genaaid van dezelfde stof als de gordijnen achter.

Lange bank van bijna 3 meter. 
De kast bergt de grote, zwarte sub woofer. Die heb ik een jasje gegeven van het restant vilt van de kastdeur en een bruin leren label. 

De tv-kast is heel plat een heeft bovenin spotjes. In het bovenste deel staan onze fotoboeken en rapporten van de kinderen. De fruitkist is de krantenbak. De kist was te hoog. Paul zaagde er een randje af. Dit randje is terug te zien op de muur bij de klok.

De zandkleurige kist is ook een rommelmarktvondst en bergt alle kinderboekjes. 

Onze klassieke klok die in dit huis nooit op heeft gehangen heb ik zwart geschilderd en is nu weer helemaal hip! Samen met een kringloopkastje en een schilderijtje leuk op de muur.

Op de vloer ligt marmoleum.


Nogmaals hartelijk dank voor alle tips. Dankzij die tips hebben we nu een woonkamer die helemaal bij ons past en super praktisch is (ook met schoonmaken!). 
Groeten, Jolineke DoorenGeen opmerkingen:

Een reactie posten