De opruimcoach is haar telefoon kwijt!!


Ja, donderdagavond miste ik mijn mobieltje. Wim had die dag een sollicitatiegesprek gehad, en kreeg bericht dat hij was uitgenodigd voor een tweede gesprek, wat ik - blij - even wilde appen naar onze dochters en een paar van mijn vriendinnen. Maar waar was mijn telefoon???
Wim had hem die middag nog aan de oplader zien liggen en dat was voor mij ook het laatste wat ik me bewust kon herinneren. Ik belde mijn mobiel, maar hoorde hem nergens in huis overgaan. Maar had ik hem niet juist om de een of andere reden op trillen gezet??? Volgens mij wel.
We hebben natuurlijk overal gezocht. 
Maar hij was nergens te vinden. 
Dat staat je dan netjes als opruimcoach.


We gingen de mogelijkheden langs:
Gestolen? Leek me sterk. Uit huis gestolen en de tablet die er naast lag niet meegenomen?
In de stad gestolen? Zou kunnen? Maar mijn telefoon gaf nog steeds het antwoordapparaat, dus volgens mij zat de simkaart nog steeds in het toestel. Wim ging inloggen bij Hollandse Nieuwe waar ik mijn abonnement heb. Er was (nog) niet mee gebeld. Dus diefstal leek me ook sterk.
Laten liggen in een van de winkels waar ik die middag was geweest? Onwaarschijnlijk.
In mijn mobielhoesje zit mijn visitekaartje met ons vaste nummer. Dan hadden ze me wel gebeld.

Intussen realiseerde ik me dat ik nu ook al mijn foto's en berichtjes kwijt zou zijn, AU!
En al mijn telefoonnummers??? Ook van mijn werk. En hoe kon ik die mensen nu laten weten dat ik hun nummer niet meer had? Zooo stom, dat ik nooit een back-up heb gemaakt.

's Nachts schrokken we af en toe wakker: Heb je al in het krat van je fiets gekeken? Misschien is hij uit je tas gevallen. Ik heb een stapeltje kleren in je kast gelegd, zou die daar tussen zijn gekomen? Heeft je jas ook een binnenzak? Ik werd er onrustig van. Zo onuitstaanbaar!

De volgende morgen stapte ik al om acht uur in de auto voor een opdracht in Assen. Ik nam het oude mobieltje van Wim mee. (Moest wel even weer ophalen hoe die precies werkte...)
Wim zou in een ultieme poging - hoe lief - alle winkels afgaan waar ik de vorige dag was geweest.

Om half tien ging de telefoon: Wim: 'Ik weet waar hij is, maar ik heb hem nog niet!' Cryptisch!
Wat blijkt? Als laatste klus van een heel rijtje boodschapjes bij acht verschillende winkels gooide ik een plastic tasje met een sjaal in de kledingcontainer van het Leger des Heils.

Wim heeft (slim) bij die container met zijn werktelefoontje mijn nummer gebeld: Hij hoorde heel zachtjes: zzzzz ... zzzzz ... tussen al die kleren in die bak mijn mobieltje trillen.

Hij belde het nummer wat op de container stond. De winkel van het Leger des Heils was dicht. Zou maandag pas weer open gaan. Gelukkig lag hij mijn telefoon in een tasje met de sjaal (onbedoeld) maar veilig en wel in die container.

We hebben een brief door de bus gedaan met de vraag of we maandag mijn mobieltje uit ons zakje mogen vissen.

Ik zal blij zijn als ik hem weer terug heb. 

Evengoed een goed verhaal voor de verjaardagen die we dit weekend hadden....---------------------------------------------------------------------------------
Naschrift


Even hoe het is afgelopen: Maandagmorgen om 9 uur werden we al gebeld door iemand van het Leger des Heils die ons briefje had gevonden. We konden direct komen om in de container te zoeken.
Wim zag - daar aangekomen - achter de winkel een schuur met een muur van opgestapelde zakken met kleding die nog uitgezocht moest worden en een hele volle container buiten. Die mensen waren voorlopig nog niet klaar. Gelukkig zag Wim het kleine witte plastic tasje direct en kon de telefoon er meteen uitvissen, Gelukkig maar!


Hierboven nog even het lijstje dat Wim had gemaakt met de winkels waar ik die donderdag was geweest. Bijzonder was ook wel dat ik in al die winkels mijn tas wel mee naar binnen nam, maar de plastic tas met de sjaal gewoon in mijn fietskrat liet liggen met het idee dat het me niet veel uit had gemaakt als iemand die mee had willen nemen. Niet wetend dat al die tijd mijn telefoon daar in had gezeten. Bij het thuis weggaan had ik een lege eierdoos (voor hergebruik) in het zakje gedaan om af te geven bij de kaasboer. En per abuis mijn telefoon in die plastic tas gestopt in plaats van in mijn eigen tas. Dat doe ik niet snel weer, denk ik.... Maar eind goed al goed!

PS Ik heb een geweldige man die heel goed kan zoeken. Ook getuige dit sterke verhaal!


8 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verhaal, Jacquelien nu je hem terug gevonden hebt!!
  Ik kan me helemaal voorstellen wat het betekend wanneer de telefoon spoorloos is, wat geeft dat een onrust!!Tegenwoordig heb ik er ook mijn bankpas en rijbewijs inzitten. Wat ik merk is dat je de telefoon best vaak even ergens neerlegt, als is het thuis vrijwel altijd op het aanrecht, maar toch...

  marrian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou nog beroerder zijn geweest, ook mijn rijbewijs en bankpas weg. Maar ook met alleen mijn telefoon vond ik het vooral met al die foto's en berichtjes die ik zou moeten missen al heel jammer. Ook van mijn moeder en mijn vriendin die er beide niet meer zijn....
   Maar ik heb hem weer en zal er beter op passen!

   Verwijderen
 2. Ohhh, whahahaha, wat een verhaal!! En wel even laten weten of je hem ook daadwerkelijk terug hebt gekregen, hè!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hem terug! Mensen van het Leger des Heils belden vanmorgen gelukkig zelf in reactie op ons briefje. Mijn man ging meteen daar kijken. Hij voelde zich overvallen door enorme stapels met zakken met kleding. Tjonge, als hij daar tussen had moeten zoeken? Nu kon hij weer bellen en gelukkig had de telefoon nog net genoeg stroom om nog te trillen. Dat hielp gelukkig enorm! Ben heel blij met mijn telefoon en die lieve Wim die hem voor me teruggevonden heeft...

   Verwijderen
  2. Fijn dat het weer is opgelost. Wat een verhaal! Dan nu maar snel een account in de 'wolk' aanmaken. Dan heb je altijd een back-up...;)

   Verwijderen
 3. Pffff..... wat spannend! Maar gelukkig dat je hem weer terug hebt!
  Vorige jaar werd de dag voor Kerst mijn telefoon gestolen.... ik dacht eerst ook nog dat ik hem kwijt was. Maar helaas gestolen en inderdaad al mn contacten kwijt. Foto's had ik gelukkig kort daar voor op mn computer gezet!
  Heel lastig!
  Wat fijn dat jij hem weer terug hebt! Je hebt vast al een back-up gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha wat een verhaal! Ik ben mijn telefoon ook een keer kwijtgeraakt. Vervolgens ook terug gevonden, alleen moest ik hem naar de telefoon reparatie brengen vanwege het feit dat die kapot was gegaan. Achja, beter kapot en maakbaar dan het helemaal niet hebben van je telefoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lang verhaal. Tegenwoordig kan je erg gemakkelijk je telefoon terugvinden door middel van iphone track and trace.

  BeantwoordenVerwijderen