Een superkoelkast...

 
Volgens het voedingscentrum gooien wij allemaal elk jaar zo'n 50 kilo eetbaar voedsel weg.
Dat kan natuurlijk beter. Ik heb er persoonlijk geen ervaring mee, maar ik kwam deze koelkast met een - voor mij - nieuwe techniek tegen waarmee we voedsel veel langer kunnen bewaren en daarmee minder weg hoeven te gooien.
 
Als je een keer aan een nieuwe koelkast toe bent kijk dan eens of dit iets voor jou zou kunnen zijn:  Een nieuwe koelkast van Siemens met vacuüm technologie. 
Deze roestvrijstalen koel-vriescombinatie is 1,90 hoog. Hij heeft een koeling in het bovenste gedeelte, een vriezer en ijsmaker onderin en een vitafresh-zone in het midden.
 
Deze zone is opgedeeld in twee laden, beide met een temperatuur tegen 0°C.
De bovenste lade heeft een luchtvochtigheidsregeling voor producten die tot driemaal langer goed blijven bij een hoge luchtvochtigheid zoals groente, fruit en salades.
 
Siemens vacuumTechnologyDaaronder zit de lade met vacuüm technologie die hermetisch afgesloten kan worden. Druk op een knop en de lucht wordt uit deze lade gezogen. De luchtdruk neemt af waardoor producten tot vijfmaal langer vers blijven.

Het is daardoor ideaal voor levensmiddelen die snel bederven, zoals vis of rauw vlees, maar ook voor reeds bereide maaltijden.

Het voedsel blijft langer vers maar ook vitamines en voedingsstoffen blijven langer behouden. 
Ook het op peil houden van het vochtpercentage draagt bij aan het langer vers houden van etenswaren. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat frambozen na 10 dagen in de lade met vacuüm technologie nauwelijks 1% vocht hebben verloren.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten