Boekselen


Dinsdagavond was ik in de bieb in Zutphen bij een workshop 'Boekselen'. Uitgenodigd om mee te gaan door een naober vriendin die er al meer van had gehoord. Voor mij was het nieuw.

We mochten uit afgeschreven boeken er eentje te kiezen om er mee aan het 'boekselen' te gaan. 

En wat deden we dan? We mochten in zo'n boek met potloden, krijt, stiften verf lekker creatief bezig zijn. Je kunt het nog uitbreiden door in de bladzijden te gaan knippen, er plaatjes op te plekken, mooi papier, om er op te kaligraferen of stempelen. Alles mag!

En binnen de kortste keren zaten we met een groep van twaalf vrouwen aan een grote tafel heel rustig en stil te kleuren. 'Er kan geen yoga tegenop' zei iemand....

Zelf vind ik het leuk om sommige van de woorden te gebruiken in boekselwerkstuk, maar je kunt ook gewoon vrij van de tekst iets maken. Al naar gelang je stemming.




Als ik me ooit verveel ga ik hier serieus werk van maken. Zo leuk! 
De voorbeelden hier zijn niet van mij. 
Kijk maar eens op:www.boekselen.nl 

Op deze website schrijft Loes Vork:
Houd je van taal, boeken, toeval en creativiteit? 
Dan is boekselen echt iets voor jou!

Van harte aanbevolen!

3 opmerkingen:

  1. Boekselen ken ik wel. Ik heb daar ooit een boek in de bibliotheek over geleend. Een creatieve manier om met oude boeken bezig te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaaa...ik heb het ook een tijdje gedaan. Vooral in perioden dat ik een beetje gespannen ben, is het een heerlijke manier van de zinnen verzetten. Letterlijk!

    BeantwoordenVerwijderen