Kleuren kiezen!


Natuurlijk is elke ruimte waar je kleuren voor wilt uitzoeken net weer anders, als is het maar qua functie en de hoeveelheid - en soorten - lichtinval. Een woonkamer op het zuiden met een grote glaspui vraagt (meestal) andere kleuren dan een slaapkamer op het noorden met een paar kleine raampjes.

Maar weet je echt niet wat je moet kiezen, kijk dan eens naar dit fijne hulpmiddel waarmee je een mooi kleurenpalet kunt kiezen voor de kleuren van de inrichting van een kamer of een woonruimte: de website: www.design-seeds.com

Daar kun je een foto die je aanspreekt als inspiratiebron kiezen. De kleuren die daar uit gehaald worden kun je dan kiezen als je een muur wilt verven, een stoel wilt kopen of accessoires wilt kiezen. Het voordeel is dat je dan uit verschillende kleuren kunt kiezen en het altijd een mooi geheel zal blijven.

Nou moet je natuurlijk wel je gezonde verstand blijven gebruiken en niet bij mij komen klagen dat je kamer niet leuker wordt met alle wanden in het paars of roze. Het is meestal handig om de lichtste kleuren voor de wanden te kiezen, behalve als je heel groot woont en het heel intiem wilt hebben.

Of een palet nog weer verder zelf te combineren met neutrale witten of naturellen die er mooi bijpassen en de paletkleuren te kiezen voor kleinere en minder opvallende dingen als accessoires. 

Ze hebben hun kleurenpaletten onder andere ingedeeld in seizoenen. Niet dat je dan in de herfst weer een ander palet moet kiezen natuurlijk, meer om tegemoet te komen aan je persoonlijke voorkeur.
Ook kiezen ze voor thema's als textuur, natuur enzovoort.

Ook gewoon leuk om eens te zien.
Misschien krijg je er inspiratie door...

PS Je kunt ook zelf een palet maken door iets wat je mooi vindt als uitgangspunt te kiezen.
Dat kan een vaas zijn of een foto of een bloem.

Ooit hebben we een foto van een mooi groot bord van een kleurig servies met een gerecht erop, ik dacht met forel - als inspiratiebron gebruikt voor de kleuren van zwembad op een vakantiepark.  Als we daar naar keken wisten we weer wat we wilden.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten