Vandaag 8 maart


 
Vandaag op 8 maart zou ik om 9.25 uur gebeld worden door de mammacare verpleegkundige over de uitslag van de mammografie van gisteren. 
De telefoon ging pas om 9.55. Dat was een angstig half uur. Ik ging me toch van alles in mijn hoofd halen. Vooral over de reden van dat te laat bellen. Gelukkig zei ze gelijk dat de foto's goed waren. 

Hoe bezorgd ik was geweest merkte ik pas toen ik in tranen uitbarstte. En voorlopig niet kon stoppen. Het zit diep, kanker hebben (gehad) doet iets met een mens. Maar ik kan weer een jaar vooruit. Al zei ze wel nadrukkelijk: 'Als je klachten hebt moet je gelijk bellen!' 

Ik blijf nog 3.5 jaar onder controle in het ziekenhuis. Dat is goed om te weten en geruststellend.


Vandaag op 8 maart is het zoals elk jaar Internationale Vrouwendag. Ik ben blij dat ik een vrouw ben. En ik ben blij met de vrouwen om me heen waar ik me verbonden mee voel.






Vandaag op 8 maart hebben we de eerste bijeenkomst van ons leesclubje in oprichting. Daar verheug ik me op. We zijn met zeven vrouwen al is er vanavond eentje niet bij. Ik hoop op mooie ontmoetingen met elkaar vol inspiratie, fijne gesprekken en natuurlijk ook gezellig geleuter. 


Vandaag op 8 maart zou mijn eerste grote liefde Ger, 65 jaar zijn geworden. 

Ik denk vandaag even extra aan hem en zal op hem proosten vandaag.





7 opmerkingen:

  1. Zucht. Wat een opluchting voor je dat de foto's goed waren en je weer een jaar vooruit kan. Al blijft het altijd "aanwezig" . Fijne dag nog en geniet van je leesclubje. Ben benieuwd welke boeken jullie gaan lezen/bespreken. Groet, Tineke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat de foto’s goed zijn. Pff
    Ik zit ook in een leesclub, 5 vrouwen en 1 man.
    Gr Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van harte gefeliciteerd met deze goede uitslag! Goed beschreven dat je pas merkte hoe bezorgd je diep van binnen was toen je gerustgesteld werd....
    Nu kun je weer verlicht de lente in!

    Hartelijke groet, Alice K.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 3 dagen geleden, dus op 8 maart 2023, sloot ik de deksel van de doodskist van mijn tweelingzusje. Zij stierf aan uitgezaaide borstkanker. Zelf heb ik ook borstkanker gehad.
    K ben blij voor je dat jouw uitslagen goed zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat verschrikkelijk, ik wens je heel veel sterkte, je tweelingzusje, wat zul je haar missen, zo verdrietig. En oneerlijk. Liefs Jacquelien

      Verwijderen
  5. Dank je wel, je lieve woorden kan ik heel goed gebruiken. Er zijn geen woorden voor om te beschrijven hoe ik haar nu al mis. We waren echt close.
    Een warme groet voor jou!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieve N8W8, ik denk aan jou en stuur je een kus op je wang voor vandaag, Jacquelien

      Verwijderen