Gelukkig is er het Rode Kruis om geld naar te storten!Wat een nachtmerrie moet het zijn op Sint Maarten. Natuurlijk was iedereen doodsbang tijdens de orkaan. Nu compleet in de war. En zonder stromend water, elektra, telefoon en internet helemaal niet meer weten hoe je jezelf in leven moet houden. Met kinderen, met oude mensen. 

Op straat militairen die je naar huis sturen... naar huis, of wat daar nog van over is. 
Ik kan me indenken dat mensen alleen maar weg willen van het eiland. Maar hoe? Vliegtuigen vertrekken niet. Met een boot? Voor zover die er nog is? Een nieuwe orkaan is in aantocht. Horror. 

Wat kunnen wij doen? Geld storten. Gelukkig is er het Rode Kruis. Voor hulp ter plekke.  

PS En stemmen op politieke partijen die werk maken van de bescherming van ons klimaat.
Want dit natuurgeweld wordt steeds heftiger mede door de opwarming van het zeewater.4 opmerkingen:

 1. Aanvulling op je bericht: Waarschijnlijk doet je plaatselijke kerk ook wel iets: contact leggen zodra dat weer kan, geld geven, bidden, denken aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En inderdaad: proberen om de klimaatverandering te stoppen, of minder erg te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat jij er ook over blog. Vrienden van ons wonen en werken op Sint Maarten, dus ik heb er net ook een blog aan gewijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het blijft een beetje discutabel, want er zijn zoveel meer mensen op de wereld alles kwijt door oorlog en geweld, maar ja, het blijft een stukje Nederland en ook het idee dat je zelfs niet weg kunt vluchten lijkt me heel naar, zeker met een nieuwe orkaan op komst... Ik hoop dat jouw vrienden het er goed van af brengen, fijne dag, Jacquelien

   Verwijderen