Vrouw bepaalt het interieur in huis


Hoewel een derde van de stellen een totaal andere interieursmaak heeft, is de gemiddelde Nederlander ruim tevreden met het interieur. We geven ons interieur gemiddeld een 7,5.
Dit en meer blijkt uit een onderzoek van webwarenhuis fonQ.nl dat naar aanleiding van de Oktober Woonmaand is uitgevoerd.

Driekwart van de Nederlandse stellen kiest gezamenlijk het interieur uit. Dat klinkt harmonieus, maar vrouwen blijken toch echt de broek aan te hebben. Vrouwen hebben eigenlijk altijd ten minste gelijke inspraak bij het nemen van beslissingen over het interieur. Slechts vier procent van de mannen neemt het besluit geheel zonder overleg met zijn partner. Dit tegenover dertig procent van de vrouwen die alleen interieurbeslissingen neemt. In sommige gevallen kan dat nadelig zijn voor de man. Een derde van de stellen blijkt namelijk een totaal andere interieursmaak te hebben.

Liever kwaliteit dan afwisseling
Als het op meubels aankomt, kiezen Nederlanders met name voor kwaliteit. De helft van de Nederlanders investeert het liefst in duurdere meubels die vervolgens jaren meegaan. Achttien procent koopt juist liever goedkopere meubels, zodat vaker van interieur gewisseld kan worden. Woonaccessoires worden wel regelmatig aangeschaft. Ruim veertig procent geeft aan minstens één keer per maand woonaccessoires te kopen. Naast kwaliteit gaan we voor duurzaamheid. Bijna de helft van de Nederlanders knapt oude meubels op en koopt tweedehands meubels.

Interieurinspiratie opdoen gebeurt online
Het web is voor de Nederlander een belangrijke bron voor het opdoen van interieurinspiratie. Vooral online woonwinkels zijn een inspiratiebron. Bijna twee derde geeft aan online woonwinkels te bezoeken wanneer behoefte is aan ideeën voor het inrichten van een huis (60%). Ook Pinterest (24%) en woonblogs (13%) worden daarvoor gebruikt. Naast inspiratie opdoen wordt er ook daadwerkelijk online gekocht. De helft van de Nederlanders heeft wel eens online een meubel gekocht en ruim tachtig procent heeft wel eens online een woonaccessoire gekocht.
2 opmerkingen:

 1. Ik denk dat dit wel redelijk klopt ja, ik zie het helemaal terug in mijn eigen relatie en interieur. Vrouwen hebben denk ik sowieso meer met het interieur dan mannen, zeker wat betreft accessoires. Ik hou ervan om zo nu en dan ook eens af te wisselen, terwijl dit helemaal niks uitmaakt voor mijn man. Inspiratie doe ik vooral op in blogs,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. DEFINITELY TRUE!!
  Wij vrouwen hebben daar meer verstand van.
  Mijn man wilde in eerste instantie donkerblauwe muren en witte tegels..
  Iedereen weet dat donkere muren de kamer klein maakt en witte tegels niet lang wit blijven.
  Gelukkig snapte hij dat en liet hij het helemaal over aan mij.
  De muren zijn licht grijs geworden en er zitten lichtbruine tegels in.
  Ik krijg van iedereen complimenten. Zo zie je maar weer dat vrouwen er meer verstand van hebben!

  BeantwoordenVerwijderen