Een georganiseerde partner is goed voor je carrière!

 
  
In de NRC van 23 oktober staat een artikel dat met onderstaande begint:
  
Wil je promotie? Of een salarisverhoging voor volgend jaar? Kijk dan nog eens goed naar je partner. Draait hij of zij nooit de dop op de tandpasta, vergeet hij altijd af te wassen en laat zij een spoor van troep achter in iedere kamer? Misschien wordt het dan tijd voor een wat minder chaotisch type. Nieuw onderzoek toont namelijk aan dat mensen met een georganiseerde man of vrouw, meer kans hebben op succes in hun eigen werk.

Het is niet zo’n romantische gedachte, maar voor de mensen die hun zinnen hebben gezet op een bloeiende carrière, misschien wel het overwegen waard. Onderzoek van twee psychologen toont namelijk aan dat het karakter van je partner van invloed is op het verdere succes van je carrière: een nauwgezette echtgenoot levert je meer op dan je misschien zou verwachten, stellen zij. Brittany C. Solomon en Joshua J. Jackson van de Washington University voerden het onderzoek uit.

nrc.nl/carriere/2014/10/23/een-georganiseerde-partner-is-goed-voor-je-carriere

 Nu alleen nog maar eventjes zo'n opgeruimd type vinden...

 

1 opmerking:

  1. Hihihi ik moet er niet aan denken! Volg je hart is toch de beste manier om een goede partner te vinden.
    En weet je wat goed is voor je carrière geven vanuit je hart. Ik ben nu een boek aan het lezen, 29 geschenken hoe een maand lang geven je leven kan veranderen van Cami Walker en door met je hart te geven komen er weer andere mogelijkheden op je pad.
    Dat vind ik een veel mooiere gedachte en manier om een goed leven te hebben ;).
    Warme groetjes van Susan die komende maand mee doet aan Geefmaand November.

    BeantwoordenVerwijderen