Muurschildering met een boodschap!





De Britse kunstenaar Banksy heeft in Birmingham een kunstwerk op een muur achtergelaten, waarmee hij aandacht vraagt voor daklozen in Groot-Brittannië.
De nieuwste Banksy bestaat uit een muurschildering van twee rendieren, die een echt bankje op straat lijken voort te trekken. Op het bankje ligt dakloze Ryan, die volgens Banksy net als alle daklozen extra aandacht verdient rond Kerst. 

De boodschap van Banksy is positief. 'God bless Birmingham. In the 20 minutes we filmed Ryan on this bench passers-by gave him a hot drink, two chocolate bars and a lighter – without him ever asking for anything', schreef de Britse kunstenaar bij de onderstaande video.


Met de street-art lijkt Banksy mensen te willen inspireren om rond kerst en de koude wintermaanden iets ruimhartiger te zijn richting daklozen. Maar net zoals er daklozen in een stad wonen, lopen er ook vandalen rond. Vooralsnog onbekenden konden het niet laten een rode stip op de neus van de rendieren te kalken. Naar aanleiding daarvan is de street-art nu beveiligd.


Maar de nieuwe Banksy in Birmingham werkt overwegend positief op mensen. Een juwelier die tegenover het kunstwerk werkt, merkte de street-art als eerst op. Inmiddels hebben ook toeristen het werk ontdekt en worden er de hele dag selfies op het bankje gemaakt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten