Gedoe op de galerij!



Wij wonen nog maar net hier, 
maar nu is er al gedoe op de galerij.
Niet met de buren, die zijn allemaal aardig. 
Maar met de woningbouwvereniging.

We kregen een brief dat alle spullen 
die in de 'openbare' ruimte staan weg moeten.
Vanwege schoonheid, netheid en veiligheid.
En dat we gesommeerd werden om dat te doen
op last van een boete van 50 euro per item.  




Bij de entree op de galerij is erg veel ruimte over.
Een kale boel, dus heb ik na overleg met de buren 
ons witte bankje er neer gezet, voor de gezelligheid samen 
met een graskleed, de klompen van Wim en wat planten.

Dat staat werkelijk niemand in de weg.
Je kunt elkaar daar ontmoeten en 
samen even gaan zitten kletsen
en en passant de zon zien zakken.

Geen probleem voor de schoonheid, 
netheid of veiligheid.

Maar het bankje moet weg.
Reden: Omdat het weg moet.
Ik word er verdrietig van.

En er moet meer weg. 
Waarover morgen meer...



6 opmerkingen:

  1. Tja, dat is niet leuk, maar ook in mijn appartementencomplex staat dat in het reglement. Het heeft ook te maken met de brandweerverordening. Als er iets gebeurd en iedereen in paniek is dan zijn het obstakels, ook al lijkt er veel ruimte.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Te zot voor woorden..
    Op onze galerij is ook veel ruimte om iets neer te zetten en hebben daar ook een bankje en wat andere kleine spulletjes staan maar Ieder 1 heb ik daar nog nooit over gehoord en hoop ze daar ook niet over te horen. In de onderbouw is wel het een en ander veranderd ( heel lang geleden al), zo mochten er opeens geen fietsen en brommers meer staan en het stond niemand in de weg daar, dus of je fiets enzo gelijk in de schuur of buiten neerzetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het niet te zot voor woorden. Het zijn de regels die bij een appartementencomplex horen. Als iedereen dat gaat doen wordt de galerij een allegaartje. Eerlijk gezegd vind ik de "kneuterigheid" van de klompen en gieter ook niet passen bij de uitstaling van de moderne galerij. Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als er geen plek is waar iets kan staan begrijp ik het woonbedrijf wel, maar in mijn geval is de galerij heel groot waar ook heel veel kan staan, bij Jaquelien is er minder ruimte maar dan nog, een ´kale´galerij, dat is gezellig!
      Een allegaartje is niet erg, wel als men er ´vieze´dingen neerzet, zoals ´stinkend´afval, dat doe je niet, dat is een kwestie van fatsoen.

      Verwijderen
  4. Ik snap je teleurstelling naar begrijp ook het huishoudelijk reglement. Wij wonen ook in een appartement en er mogen geen privé spullen en de grote gezamenlijke ruimten staan. Vanwege brandweer voorschriften maar ook om verrommeling tegen te gaan. Wat de een leuk en sfeervol vindt, kan een ander lelijk vinden. Sta je het ene toe, dan kun je het andere niet meer verbieden. Als er ruimte is voor een gezamenlijk zitje zou je wel samen met andere bewoners aan de woning Bouwvereniging kunnen vragen of zij hieraan willen bijdragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik woon op een gallerij met nog8 bewoners ziet er netjes uit nooit geen fietsen of andere opstakels we hebben kleine spulletjes staan naast de voordeur dat is al 30 jaar nooit iets van gezegt ennu wordt gezegt dat daar geen spulletjes meer mogen staan wij zijn allemaal rond de 70moeten we nu onze gezelligheid ineens opgeven de laatste jaren die we nog hebben er is genoeg ruimte voor ambulance e.d er tijden zelfs scootmobiels.dus genoeg rute wij hebben geen ander Balcon waar we kunnen genieten er staat ook niets vermeld in het huurcontrackt we worden gedreigd dat zena 14dagen terug komen en de pullen weggehaald worden en we ze kunnen terug kopen krankzinnig hoor laat ons aljeblieft leven met plezier de jaren dat we nog hebben.gr Marga Bernards

    BeantwoordenVerwijderen