Het hof van Zutphen


Wim en ik zijn al heel bijna acht jaar lid van woongroep de naobers. Een groep leuke mensen die een 50 plus woonproject willen realiseren pal achter het station in Zutphen.
In dat plan hebben 24 huishoudens een eigen levensloopbestendig appartement, aangevuld met een gemeenschappelijke woonkamer, logeerkamer, wasserette en atelier gelegen rond een binnentuin of hof.

Bedoeling is dat mensen die er voor kiezen om hier te gaan wonen in de traditie van goed nabuurschap naar elkaar omzien, lief en leed, maar ook gezelligheid en inspiratie delen.

En natuurlijk hoop ik ook dat het een mooi gebouw wordt, levendig, speels, duurzaam en zelfvoorzienend. En dat de woningen zelf vooral heel licht zijn met een eigen balkon waar je met vrienden of familie lekker buiten kunt eten of koffie drinken.

De cooperatie waar we als Naobers lid van waren kreeg helaas de financiering niet rond. Sinds een paar maanden hebben we ons - als woongroep - kunnen aansluiten bij de Het hof van Zutphen, die in navolging van de 'Knarrenhof' in Zwolle (die op het moment gebouwd wordt), op onze 'eigen' plek, wil gaan bouwen.

Misschien wordt het niet helemaal wat we er van hoopten, maar de kans op realisering is wel een stuk groter geworden.
We hebben goede hoop.Geen opmerkingen:

Een reactie posten